Vægtertræf og vægtergang

14-05-2020

Så nærmer sig tiden hvor vi igen skal gå vægtergang, hvis alt var normalt. Men det er der jo ikke med COVID 19.
Der er nogle ting som skal overholdes på nuværende tidspunkt. Det er afstand – antal
forsamlet – og hvor man er forsamlet.

For at få præciseret hvad vi kan gøre som vægtere har vi kontaktet myndighederne. Klaus har modtaget følgende fra Rigspolitiet, at fase 3 tillader grupper på mellem 30 og 50 personer. Da vægterne synger skal der være mindst 2 meter til nærmeste tilhører. I de tilfælde, det skønnes, at der er mere end 50 tilhørere skal vægteren minde om reglen med 50, og han er herefter ikke længere ansvarlig for gruppens størrelse. Fase 3 forventes indført den 8. juni – de vægtere der går før denne dato må ikke have tilhørere med.

Vi går ud fra at ovennævnte kun gælder udendørs aktiviteter. Men vi må følge med i pressemeddelelserne, for der sker jo jævnligt noget.

Det er selvfølgelig op til hver enkelt Vægterlaug, om man vil gå vægtergang i deres by. Deter et problem i byer som Ribe, hvor der altid er mange folk med på vægtergangen. Her bliver det svært at sige til folk der ønsker at gå med, at det må de ikke.
Tingene ændrer sig med tiden, men det bliver ikke med udenlandske turister i år.

Vi hører gerne hvordan hvert enkelt vægterlaug takler vægtergangen i deres by.
Jeg kan oplyse, at Vejles Vægtere har lavet vagtplan til vægtergangen der starter første
torsdag/fredag i juli, og slutter sidste torsdag/fredag i august, hvis alting tillader sig. Vi går 2 vægtere ad gangen og besøger alle spisesteder på vores rute hver aften vi går.

Vedr. vægtertræffet i Lemvig 11. – 13. september mener vi at det til den tid kan gennemføres på forsvarlig vis. Så vi håber alle byer tilmelder sig.

Med vægterhilsen
på Præsidiets vegne
Tonny Andersen